Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κέικ Βανίλια-Σοκολάτα (Μαρμπρέ)

Κέικ Βανίλια-Σοκολάτα (Μαρμπρέ



  • Τα υλικά που θα χρειαστούμε:


  • 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 2/3 της κούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 βανίλιες
  • 4 κουταλιές κακάο κοσκινισμένο
  • 4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 150 γρ. κουβερτούρα







  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'αφρατέψει το μίγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας καλά καθε φορά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλεύρι εναλλάξ με το γαλά. Ομογενοποιούμε το μίγμα και αδειάζουμε τα 2/3 στη φόρμα. Κοσκινίζουμε το κακάο με την άχνη ζάχαρη και τη σόδα και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε κουταλιές κουταλιές επάνω στο προηγούμενο μίγμα. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και το στριφογυρίζουμε σε όλη τη περίμετρο της φόρμας έτσι ώστε να μπερδευτούν τα δυο μίγματα. Ψήνουμε 50 λεπτά περίπου. Διαπιστώνουμε αν ψήθηκε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγεί στεγνή το κέικ είναι έτοιμο. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου