Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Κρουασάν με μαρμελάδα

Κρουασάν με μαρμελάδα


Υλικά:
  • 500 γραμμάρια αλεύρι τύπου  0
  • 20 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 250 γραμμάρια  γάλα
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 ξύσμα  λεμονιού
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 80 γραμμάρια  βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά νερό
  • Μαρμελάδα 
  • Ζάχαρη



Συνταγή:
Βήμα 1

  1. Βάλτε σε ένα μπολ τη μαγιά,  1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και μια κουταλιά ζάχαρη.
  2. Προσθέστε το χλιαρό γάλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με ένα κομμάτι από πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το για 30 λεπτά
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο  αλεύρι και την  υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη  βανίλια και κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε τη μαγιά. Αρχίζουμε  να  ζυμώνουμε το αλεύρι και όταν απορροφήσει όλα μας τα υλικά  στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Όταν τα αυγά θα έχουν απορροφηθεί, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι
  4. Μεταφέρετε τη ζύμη πάνω σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρις ότου η ζύμη να γίνει ομαλή. Βάλτε τη  ζύμη σε ένα μπολ και  κάντε  ένα σταυρό στο κέντρο, καλύψτε με τη με  πλαστικό περικάλυμμα και την  αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί.
  5. Αφού φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ μπάλες του ίδιου βάρους.
  6. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε  με μαλακό βούτυρο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τοποθετούμε  το δεύτερο φύλλο στη συνέχεια αλείφουμε πάλι με το βούτυρο, με λίγη ζάχαρη και τοποθετούμε   ακόμα ένα άλλο φύλλο
  7. Με τον πλάστη ισιώνουμε  τη ζύμη μέχρι να έχετε ένα στρώμα περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.
  8. Κόψτε το φύλλο  σε φέτες, βάλτε τη γέμιση στη βάση του τριγώνου,μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα της επιλογής σας, εμείς χρησιμοποιήσαμε μαρμελάδα με πορτοκάλι.
  9. Τοποθετήστε τα κρουασάν  σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, τα  σκεπάζουμε με ένα πανί και τα  αφήνουμε να φουσκώσουν  για 1 ώρα, πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο.
  10. Αλείψτε τα κρουασάν με ένα  χτυπημένο αυγό και  μια κουταλιά της σούπας νερό. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  11. Ψήστε στους 180 βαθμούς  για 18 με 20 λεπτά. Αφήστε τα  να κρυώσουν  και σερβίρετε.

 Καλή σας Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου