Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Υλικά
4-6 άτομα
1 κιλό χταπόδι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογος χυμός(1 κουτί χυμός)
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
55 Minutes

Καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι και τα μάτια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από τη σακούλα και το κόβουμε σε κομμάτια.


Το ξεπλένουμε με άφθονο νερό και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά.


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε και το χταπόδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.


Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 φλυτζάνια ζεστό νερό.


Ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.


Μόλις το χταπόδι μαλακώσει (σχεδόν να είναι έτοιμο) ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα (διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νεράκι) και ρίχνουμε το μακαρονάκι.


Από αυτό το σημείο και μετά ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο της κατσαρόλας.


Σερβίρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαιντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου