Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Λικέρ με Κράνα

Λικέρ με Κράνο


Τα κράνα είναι φρούτα του δάσους που ευδοκιμούν κυρίως στις ορεινές περιοχές. Η κρανιά ανθίζει το χειμώνα αλλά οι καρποί ωριμάζουν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Οπότε τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο λικεράκι.

Πρέπει να ξέρουμε ότι τα κράνα από παλιά ήταν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και σήμερα πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το λικέρ αυτό για τους πόνους της περιόδου, τους πόνους κοιλιάς ή σε στομαχικές και εντερικές διαταραχές καθώς και ως χωνευτικό. Έτσι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μαζί με τη μητέρα μου ετοιμάσαμε για σας το λικέράκι αυτό. Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται μέτρημα των υλικών….πώς;

τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

Κράνα,ζάχαρη, βότκα ή ούζο ή άσπρο βερμούτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τα κράνα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς. ( Το νερό να είναι περίπου 2 δάχτυλα πάνω από τα κράνα).

Μόλις γίνουν τα στραγγίζω και κρατάω μόνο τον χυμό (τους καρπούς δεν θα τους ξαναχρησιμοποιήσουμε).

Σουρώνω τον χυμό και τον βάζω σε μια κατσαρόλα για να τον ξαναβράσω. Προσθέτω την ζάχαρη. Η δοσολογία είναι : για κάθε 2 ποτήρια χυμό κράνα, βάζω 1 ποτήρι ζάχαρη. Βράζω το μίγμα για 15 περίπου λεπτά εως  ότου δέσει λίγο το μίγμα.

Αφήνω το μίγμα να κρυώσει και μετά το αραιώνω με αλκοόλ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα, ή ούζο ή άσπρο βερμούτ. Η αραίωση γίνεται ανάλογα με πόσο πηχτό ή όχι το προτιμάτε.















Στην υγειά σας και καλή επιτυχία!!!!!

ΥΓ.θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου για την πολύτιμη βοήθειά της στην πραγματοποίηση της συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου