Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Συνταγή για το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας!

Συνταγή για το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας!


Τι υλικά θα χρειαστείς για το σουφλέ σοκολάτας
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
300 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
120 γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
ατομικά φορμάκια
Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κομματια και το αφήνεις μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί καλά.
Εν τω μεταξύ ψιλοκόβεις την κουβερτούρα και την προσθέτεις στο ζεστό βούτυρο.
Χαμηλώνεις στο 1 στη φωτιά και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθει, ενα λεπτάκι περίπου.
Συνεχίζεις με την ζάχαρη και τις βανίλιες και το αλάτι.
Εδώ έχεις ένα παχύρευστο σοκολατένιο μίγμα.
Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις ένα-ένά τα αυγά.
Τελευταίο βάζεις το αλεύρι και ανακατεύεις πολύ καλά.
Βουτυρώνεις και αχνίζεις με κακάο 10-12 ατομικά φορμάκια (τα αλουμίνια sanitas πχ) και γεμίζεις κατά τα δύο τρίτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο 3-4 μέρες και στη κατάψυξη 1 μήνα.
Όταν θελήσεις προθερμαίνεις τον φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνεις 7-8 λεπτά (εάν είναι από την κατάψυξη 10-11 λεπτά).
Φουσκώνουν ελαφρά αλλά κάθονται και κάνουν λακουβίτσα στη μέση όταν κρυώσουν
Προσοχή μη παραψηθούν και γίνουν κεκάκια, εξωτερικά πρέπει να είναι ψημένα αλλά το κέντρο είναι ρευστό και σοκολατένιο.
Αναποδογυρίζεις, αχνίζεις και σερβίρεις με μια μπάλα παγωτό!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου