5 λαχταριστά, δροσερά γλυκά με φράουλες που θα λατρέψουν τα παιδιά μας..
Yλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
200 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο
300 ml γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια φράουλες, πολτοποιημένες στο multi
Για την κρέμα φράουλας
50 γραμμάρια ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για cup cakes, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη κρέμα φράουλας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις μισές φράουλες, το τυρί και τη μαρμελάδα και δουλεύουμε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα . Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο. Μόλις σφίξει γαρνίρουμε τα muffins με αυτήν και προσθέτουμε μια φρέσκια φράουλα για ντεκόρ.
Yλικά
250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
100 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 κ.γ. σόδα, σε σκόνη
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
200 γραμμάρια κακάο, κοσκινισμένο
300 ml γάλα φρέσκο
100 γραμμάρια φράουλες, πολτοποιημένες στο multi
Για την κρέμα φράουλας
50 γραμμάρια ώριμες φράουλες, καθαρισμένες, πλυμένες και ψιλοκομμένες
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Συνεχίζουμε με το κακάο, το γάλα και τις φράουλες, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μια αραιή ζύμη. Βουτυρώνουμε 12 θήκες για cup cakes, τις γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε τα κεκάκια πάνω σε σχάρα, ώστε να κρυώσουν καλά. Εν συνεχεία φτιάχνουμε τη κρέμα φράουλας. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τις μισές φράουλες, το τυρί και τη μαρμελάδα και δουλεύουμε καλά τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα . Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει λίγο. Μόλις σφίξει γαρνίρουμε τα muffins με αυτήν και προσθέτουμε μια φρέσκια φράουλα για ντεκόρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου