Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Τι λέτε για ένα γλυκό club-sandwich

Τι λέτε για ένα γλυκό club-sandwich..


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε το αλμυρό club sandwich που ήταν το ιδανικό σνακ για το γραφείο. Μόλις όμως γευτήκαμε την γλυκιά του εκδοχή δεν μπορούσαμε παρά να μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή.

Για την club cream

500ml γάλα
70g ζάχαρη
1 αυγό
3 k. της σούπας κορν φλάουρ
15g αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 βανίλια

100g κρέμα γάλακτος

Για το club

1 πακέτο μπισκότα
3 μπανάνες
3 ροδάκινα

Για την καραμέλα

50ml νερό
250g ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα.  Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη , το κορν φλάουρ, το αλεύρι και το αυγό. Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.  Συμπληρώνουμε το χυλό στο βραστό πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Έπειτα αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να στέκεται και την ανακατεύουμε στη βρασμένη κρέμα, που έχει κρυώσει, με απαλές κινήσεις .

Για να φτιάξουμε τη καραμέλα, λιώνουμε αργά τα δύο υλικά (νερό και ζάχαρη), σε ένα μπρίκι, ανακατεύοντας καλά. Συνεχίζουμε βράζοντας γρήγορα, μέχρι να κοκκινίσει η καραμέλα. "Σβήνουμε" το μπρίκι, μέσα σε ένα μπωλ με κρύο νερό, για να σταματήσουμε το βρασμό της.

Στην καυτή καραμέλα βουτάμε τα 20 μπισκότα μέχρι τη μέση. Αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε αλουμινόχαρτο. Βάζουμε σε πιάτο ένα βουτηγμένο μπισκότο σα βάση. Απλώνουμε μία στρώση κρέμας και από επάνω φέτες ροδάκινου. Καπακώνουμε με ένα αβούτηχτο μπισκότο, σκεπάζουμε με τη δεύτερη στρώση κρέμας και κομματάκια μπανάνας. Σκεπάζουμε με βουτυγμένο στην καραμέλα, μπισκότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου