Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ονειρεμένα αμυγδαλωτά, πανεύκολα με γεύση και υφή που δεν αντιστέκεται κανείς. Συνταγή της πεθεράς μου, εγγύηση!

Ονειρεμένα αμυγδαλωτά, πανεύκολα με γεύση και υφή που δεν

αντιστέκεται κανείς. Συνταγή της πεθεράς μου, εγγύησ...


Ονειρεμένα αμυγδαλωτά, πανεύκολα με γεύση και υφή που δεν αντιστέκεται κανείς.

Συνταγή της πεθεράς μου, εγγύηση!

Υλικά

6 ασπράδια
1 πρέζα αλάτι
700 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα κι αλεσμένα
150 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
3 κ.σούπας χυμό λεμονιού
Ανθόνερο

Αμύγδαλα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
*Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Σε μπολ καθαρό βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να
σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε, τα ψιχουλιάζουμε δηλ. για
αρκετή ώρα με τα χέρια μέχρι να μελώσει ζάχαρη με τη ζέστη των χεριών και όλο το μείγμα να γίνει σαν
ζύμη.

Μόλις μελώσουν η ζάχαρη με το αλεσμένο αμύγδαλο ρίχνουμε τη φρυγανιά και το χυμό λεμονιού.
Ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα. Ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία
μαλακή σπάτουλα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε ό,τι σχήμα θέλουμε (συνήθως
στο σχήμα ενός μικρού μπιφτεκιού) και στη μέση της επιφάνειας του αμυγδαλωτού ακουμπάμε πιέζοντας
ένα ολόκληρο αμυγδάλου.
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου