Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ζαχαροπλαστική με παστίλι

Αυτή η πίτα ζαχαροπλαστικής, παραλλαγή της κλασσικής παριζιάνικης φλάντας, λαμβάνεται από τα
συνδετικά μου. Στη συνταγή, για να τελειώσει, σερβίρεται με μια κτυπημένη κρέμα με ασβέστη ασβέστιο, αλλά το έκανα, διαπιστώνοντας ότι αυτό το επιδόρπιο ήταν ήδη αρκετά θρεπτικό. Αλλά τίποτα δεν σας εμποδίζει να σερβίρετε με μια κτυπημένη κρέμα.

Συστατικά για 6 έως 8 άτομα:

6 φρούτα πάθους
100 γραμμάρια
σκόνη αραβοσίτου 150 γραμμάρια ζάχαρη σε σκόνη
1 λίτρο γάλα
2 αυγά + 2 κρόκους
1 κορδέλα βανίλιας
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας
Κανέλα σκόνη
1 σπασμένη ζύμη

Φέρτε 75cl του γάλακτος με τη σπασμένη βανίλια και τη ζάχαρη βανίλιας και αφήστε την να εγχυθεί για 15 λεπτά.
Ανακατέψτε τα αυγά σε ένα μπολ με τους κρόκους και τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα λευκαίνει και στη συνέχεια προσθέστε το άμυλο καλαμποκιού και το υπόλοιπο κρύο γάλα. Ανακατεύουμε με ζεστό γάλα και επιστρέφουμε στο ταψί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Στο πρώτο ζωμό ρίχνουμε σε ένα μπολ σαλάτας και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόψτε τα φρούτα πάθους σε 2 και συλλέξτε τους σπόρους και τον πολτό σε ένα μπολ.
Διαδώστε τη ζύμη σε μια κατσαρόλα πίτας με μεγάλη άκρη και απλώστε τον πολτό φρούτων πάθους στο κάτω μέρος. Χύστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (προχωρήστε απαλά ώστε ο πολτός να παραμείνει καλά κατανεμημένος στη βάση της πίτας). Εξισώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με σκόνη κανέλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° για περίπου 45 λεπτά (προσαρμόστε σύμφωνα με το φούρνο). Ψυχρή και ξεχασμένη.

Χωρίς τηγάνι πίτας με ψηλή άκρη χρησιμοποίησα μούχλα τύπου cheesecake διαμέτρου 24 εκατοστών (εσωτερική διάσταση), το οποίο επίσης διευκόλυνε την αποσυναρμολόγηση. Δεν έβαλα τη ζύμη στην κορυφή του καλουπιού αλλά περίπου στα μισά του δρόμου. Έκανα τη σπιτική ζύμη μου ως συνήθως, τον εαυτό σου φτιάξε τη σπασμένη ζύμη, είναι τόσο απλή και τόσο καλύτερη.

Για μια αναζήτηση συνταγών με συστατικά, κάντε κλικ ΕΔΩ , για την πλήρη λίστα των ετικετών στο κάτω μέρος του εισιτηρίου (το σύννεφο ετικέτας στην αριστερή στήλη μειώνεται στις 30 πιο χρησιμοποιούμενες ετικέτες). Έχετε επίσης στο τέλος κάθε δημοσίευσης πριν από τα σχόλια, τις ετικέτες που σχετίζονται με τη συνταγή της ημέρας.

Τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του ιστολογίου προστατεύονται από γαλλικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας και πνευματικής ιδιοκτησίας. Οποιαδήποτε αναπαραγωγή απαγορεύεται χωρίς την άδεια του δημιουργού . Κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο που παραβιάζει τα δικαιώματα αυτά υπόκειται σε δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου