Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ρουστίκ πίτα με λαχανάκια

 
Για τη ζύμη


200 γραμμάρια αλεύρι

20 γραμ. Πολέντα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

60 g ελαιολάδου

75 ml (g) βραστό νερό

Για την γαρνιτούρα (vegan)

17 λαχανάκια Βρυξελλών

4 shiitake

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

50 ml (g) νερού

1 μεγάλη πρέζα σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε σκόνη

Για τη συσκευή (μη βέγκαν)

10 κ.εκ. παχιά κρέμα (εδώ φως)

1 αυγό





  Ρίξτε μέσα σε ένα μπολ ή μια λακκούβα: αλεύρι, πολέντα, σκόνη ψησίματος και άψητο αλάτι. Ανακατέψτε τα πάντα.

  Κάνετε ένα κενό στο κέντρο των ξηρών συστατικών και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βραστό νερό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη. Αυτό δίνει μια μαλακή σφαίρα ζύμης.

  Κόψτε ένα μεγάλο κρεμμύδι.

  Βάλτε το λάδι στο κάτω μέρος του τηγανιού και σοτάρετε το κρεμμύδι. Πρέπει να λιώσει. Ανακατέψτε περιστασιακά.

  Εν τω μεταξύ καθαρίστε τα λάχανα Βρυξελλών αφαιρώντας τα κατεστραμμένα φύλλα και κόβοντας τα σε 4.

  Όταν το κρεμμύδι άρχισε να γίνεται μαλακό προσθέστε τα τεταρτημόρια των βλαστών Βρυξελλών. Αφήστε το τηγάνι σε μέτρια θερμότητα.

  Πλύνετε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα shiitakes.

  Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα.

  Ψεκάστε ένα μεγάλο πρέζα σκόνη σκόρδου και ένα ποτήρι νερό, το κάλυμμα και μάγειρας, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  Ψεκάστε ένα κονιοποιημένο κουτάλι ζάχαρη. Αφήστε να καραμελίσετε μια μικρή κατσαρόλα και αλάτι στη γεύση.

  Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτιού περγαμηνής (ή άλλο, εδώ ένα φύλλο τεφλόν). Μπορεί να γίνει με το χέρι, είναι πολύ ευέλικτο, απλά πιέστε το. Η διάμετρος πρέπει να είναι περίπου 30 cm.

  Τοποθετήστε το ταψί στο κέντρο του δίσκου ζύμης όταν έχει εξατμιστεί όλο το υγρό. Αλλά επίσης ότι τα λαχανικά άρχισαν να καφέ!

  Φέρτε τις άκρες μαζί πιέζοντάς τους για να σχηματίσουν ένα μεγάλο πορτοφόλι. Στη συνέχεια, καφέ τη ζύμη με κρόκο αυγού αραιωμένο με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Ψήστε για 10 λεπτά.

  Αναμείξτε ένα αυγό με παχιά κρέμα, προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.

  Αφαιρέστε το ξινό από το φούρνο μετά από 10 λεπτά και ρίξτε το μείγμα κρέμας στο κέντρο.

  Βάλτε πίσω στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Η πίτα μαγειρεύεται όταν είναι χρυσαφί.

    Αυτό το ρουστίκ ξινό με λαχανάκια Βρυξελλών και shiitake τρώγεται ζεστό. Με μια μικρή σαλάτα δίπλα της είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου