15 φέτες ψωμί χωρίς φλούδα
1/2 βιολογικό αγγούρι
125 γρ ricotta
1 κουταλάκι του γλυκού ξυρισμένο αποξηραμένο άνηθο
170 γραμμάρια φυσικού τόνου
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικά της Αμπχαζίας
1 ντομάτα καρδιάς βοείου κρέατος
3 βραστά αυγά
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας τσίλι (ή όχι)
Αλάτι για γεύση
1 Πρόκειται για την τοποθέτηση φέτας ψωμιού σάντουιτς σε ένα καλούπι κέικ με την τοποθέτηση διαφορετικού μείγματος μεταξύ κάθε δαπέδου. Καλύψτε το καλούπι με αλουμινόχαρτο για ευκολότερη αποσυναρμολόγηση. Ξεκινήστε με το μαγείρεμα των αυγών για 10 λεπτά για να φτιάξετε βραστά αυγά. Το νερό έχει ένα παράξενο χρώμα: το ξύδι του κρασιού που έβαλα εκεί επειδή έσπασε ένα αυγό ...
2 Πλύνετε ένα μισό βιολογικό αγγούρι και το τρίψτε με τις μεγάλες τρύπες ενός κουρέματος.
3 Προσθέστε μισή κατσαρόλα από ρικότα και ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο. Αναμίξτε και τοποθετήστε αυτό το παρασκεύασμα στην πρώτη σειρά φέτες ψίχουλα ψωμιού στο κάτω μέρος του καλουπιού. Και καλύψτε με ένα δεύτερο στρώμα ψωμιού.
4 Για τη δεύτερη γαρνιτούρα: Στερεώστε ένα κιβώτιο 170 γρ. Φυσικού τόνου, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ένα κουταλάκι αμπχαζιανών μπαχαρικών (ή εναλλακτικά συνηθισμένο κάρυ ή άλλο άρωμα της επιλογής σας).
5 Τοποθετήστε μια άλλη σειρά ψωμιού και μια σειρά από ψιλοκομμένη ντομάτα καρδιάς βοείου κρέατος. Στη συνέχεια, η 4η σειρά φέτες ψωμιού.
6 Αναπτύξτε τα αυγά και τα συνθλίψτε με ένα πιρούνι με 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.
7 Προσθέστε αν σας αρέσει λίγο πικάντικη σάλτσα στα αυγά, εδώ σάλτσα schiracha. Αναμίξτε και απλώστε στο στρώμα του ψωμιού.
8 Κάλυψη με ένα 5ο και τελευταίο στρώμα ψωμιού, φέρτε τις άκρες του φύλλου πίσω στο κέικ και φιλμ τα πάντα πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
9 Μην το γυμνό κέικ σάντουιτς στο πιάτο παρουσίασης.
10 Διακοσμήστε την κορυφή με καρδιές. Εδώ είναι ραπανάκια, ακατέργαστα μανιτάρια, μαύρες ελιές, μικρές ντομάτες κερασιών, αγγούρι και μικρά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου. Ας μιλήσει η φαντασία σας...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου