Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τούρτα με μαρόν γλασέ

ΥΛΙΚΑ


1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
400 ml φρέσκο γάλα
10 μαρόν γλασέ

Για το σιρόπι

150 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
3 κ.σ. μπράντι ή ρούμι

Για το γλάσο

2 πλάκες Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ ανθόμελο ή Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ
3 -4 μαρόν γλασέ ολόκληρα

Για τη διακόσμηση

2 πλάκες Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 -3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 -4 κάστανα με τη φλούδα
5 -6 αμύγδαλα με τη φλούδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ


Bάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μπράντι ή το ρούμι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.< Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας με τα μαρόν γλασέ για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε τα 10 μαρόν γλασέ. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ χτυπώντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ανακατεύουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κάστανα. Μεταφέρουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε το γλάσο: Κόβουμε την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε μικρά κομματάκια και τη βάζουμε σε μπολ. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε πολύ καλά. Την αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση και τη ρίχνουμε αμέσως επάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε αργά και σταθερά με ένα κουτάλι ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το ανθόμελο ή το Σιρόπι Γλυκόζης ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε πάλι για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνουμε το γλάσο να χλιάνει.
Συνθέτουμε την τούρτα: Τοποθετούμε τη μια Βάση για τούρτα Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σε πιατέλα. Τη ραντίζουμε με το ⅓ του σιροπιού. Την αλείφουμε με τη μισή κρέμα κάστανο. Βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση, τη ραντίζουμε με άλλο ⅓ του σιροπιού και την αλείφουμε με την υπόλοιπη κρέμα κάστανο. Βάζουμε επάνω και την τρίτη βάση και τη ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Καλύπτουμε την επιφάνεια και το πλάι της τούρτας με το γλάσο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. Ψιλοτρίβουμε τα μαρόν γλασέ σε μπολ. Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια της τούρτας και σκορπίζουμε τα ψιλοτριμμένα μαρόν γλασέ από πάνω. Πλένουμε σχολαστικά τα κάστανα με τη φλούδα, τα σκουπίζουμε πολύ καλά και τα ακουμπάμε στο κέντρο της τούρτας. Τριγύρω, αφήνουμε τα αμύγδαλα σε ασύμμετρη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου