ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το βρίσκουμε εδώ)
180 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο (το βρίσκουμε εδώ) ή (εδώ) ή άλλο φυτικό λάδι (το βρίσκουμε εδώ)
150 ml φυτικό γάλα (το βρίσκουμε εδώ)
3 αυγά (το βρίσκουμε εδώ)
280 γρ. μέλι (το βρίσκουμε εδώ)
1 μέτριο μήλο
3 μέτρια καρότα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν (το βρίσκουμε εδώ)
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (το βρίσκουμε εδώ)
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (το βρίσκουμε εδώ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρίβουμε το μήλο και τα καρότα στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το λάδι, το γάλα, το μέλι και το τζίντζερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και τα καρότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 24 εκ.
Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 60 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν το κόψουμε.
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το βρίσκουμε εδώ)
180 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο (το βρίσκουμε εδώ) ή (εδώ) ή άλλο φυτικό λάδι (το βρίσκουμε εδώ)
150 ml φυτικό γάλα (το βρίσκουμε εδώ)
3 αυγά (το βρίσκουμε εδώ)
280 γρ. μέλι (το βρίσκουμε εδώ)
1 μέτριο μήλο
3 μέτρια καρότα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν (το βρίσκουμε εδώ)
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (το βρίσκουμε εδώ)
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (το βρίσκουμε εδώ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Τρίβουμε το μήλο και τα καρότα στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο multi.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το λάδι, το γάλα, το μέλι και το τζίντζερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και τα καρότα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ 24 εκ.
Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 60 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Μόλις το κέικ ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου