ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι (240 ml) ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
1 φλιτζάνι (240 ml) ελαιόλαδο
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι με την ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου