Υλικά
Υλικά 4 μήλα 100 γρ. μέλι 1 ποτήρι σταφίδες 150 ml σπορέλαιο 2 2/1 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¾ ποτηριού χυμό πορτοκάλι 3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ. γ. κανέλα 1 βανίλια Εκτέλεση Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή. Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο. Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη. 4 μήλα
100 γρ. μέλι
1 ποτήρι σταφίδες
150 ml σπορέλαιο
2 2/1 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ ποτηριού χυμό πορτοκάλι
3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή.
Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο.
Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη.
Υλικά 4 μήλα 100 γρ. μέλι 1 ποτήρι σταφίδες 150 ml σπορέλαιο 2 2/1 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¾ ποτηριού χυμό πορτοκάλι 3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ 2 κ. γ. κανέλα 1 βανίλια Εκτέλεση Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή. Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο. Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη. 4 μήλα
100 γρ. μέλι
1 ποτήρι σταφίδες
150 ml σπορέλαιο
2 2/1 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ ποτηριού χυμό πορτοκάλι
3 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό για μισή ώρα και μετά τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πετάμε το φλοιό και τυχόν κοτσάνια.
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα μαγειρεύουμε σε τηγάνι για 8 -10 λεπτά μαζί με το μέλι και τη μισή κανέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τον πολτό σταφίδας με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να δέσει η ζύμη μας, να μην είναι πολύ σφικτή.
Σε μια φόρμα, στρώνουμε μια λαδόκολλα στη βάση και τοποθετούμε τα μαγειρεμένα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους, προσθέτουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας το ψήσιμο.
Αφήνουμε τη μηλόπιτά να κρυώσει καλά και αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.
Αν θέλετε μπορείτε να σκορπίσετε στην επιφάνεια ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου