Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Κοτόπουλο με σελινόριζα σκέτη νοστιμιά....

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο χωρίς πέτσα
1 σελινόριζα μεγάλη σε κύβους
2 κλωνάρια σέλινο
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες η μπαστουνάκια
1 ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε

αλάτι κ πιπέρι λάδι για το τσιγάρισμα
υγολέμονο

2 Αυγά και
δυο λεμόνια..!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει ..τσιγαρίστε το κρεμμύδι το κοτόπουλο σε κομμάτια τα καρότα την σελινόριζα …σβήστε με το κρασί…αφήστε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέστε τον σέλινο το αλάτι
το πιπέρι…βάλτε νερό τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό και μαγειρέψτε….Τέλος δείτε να έχει μείνει το μισό νερό μέσα στην κατσαρόλα και φτιάξτε το αυγολέμονο…Χτυπήστε στο μπλέντερ τα δυο ασπράδια πρώτα και μετά τους κρόκους ..προσθέστε τον χυμό λεμονιού λίγο ζωμό από το φαγητό και ρίξτε στην κατσαρόλα…σερβίρετε ζεστό….Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό αυτό και με χοιρινό κρέας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου