Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Πεντανόστιμο: Αυτό το φανταστικό κέικ με αχλάδι και καρύδια θα σας κάνει να ξεχάσετε πως κάνετε δίαιτα!

ΥΛΙΚΑ


4 μικρά αχλάδια
1 2/3 κούπες ζάχαρη
3 αβγά
115 γρ. βούτυρο
2/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κούπα αλεύρι

1 κ.σ σκόνη κακάο
1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
έτοιμο σιρόπι καραμέλας
λαδόκολλα
ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίστε τα 4 αχλάδια (αφήνοντας τα κοτσάνια άθικτα στα 3) και βάλτε αυτά τα 3 μία κατσαρόλα με νερό και μία κούπα ζάχαρη. Σιγοβράστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το νερό και βάλτε τα στην άκρη.
Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια με 1/3 κούπας ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτό το μίγμα.
Σε ένα άλλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο με το υπόλοιπο 1/3 κούπας ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Τρίψτε και το αχλάδι που έχει μείνει και ανακατέψτε ξανά.

Προσθέστε και τα χτυπημένα ασπράδια και αφού ανακατέψτε όλα τα συστατικά, ρίξτε το μίγμα σε ένα σκεύος για κέικ που να είναι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε και τα 3 αχλάδια στην μέση και από πάνω τους ρίξτε το σιρόπι καραμέλας. Ψήστε στους 180 για 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου