Υλικά
24 (ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας) μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι γάλα φρέσκο, πλήρες
Για την κρέμα σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
φλούδα από 1/2 ακέρωτο πορτοκάλι
1 γρ. αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, λιωμένη
50 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα πορτοκάλι
200 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
100 γρ. τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia)
150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα σοκολάτα: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρούμε τη φλούδα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι σε μια πιατέλα. Βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα μισά από τα μπισκότα στο γάλα και τα αραδιάζουμε στο τσέρκι, κολλητά το ένα με το άλλο, ώστε να κάνουν μια βάση. Δεν αφήνουμε καθόλου κενά στη βάση· αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και μερικά σπασμένα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα να γεμίσει το τσέρκι μέχρι τη μέση. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κρέμα πορτοκάλι
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε, με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο. Καλύπτουμε τη σοκολατένια κρέμα με μία στρώση μπισκότα, που βουτάμε ένα-ένα στο γάλα. Βάζουμε την κρέμα πορτοκάλι σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και σχηματίζουμε ροζέτες ή γραμμές πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
24 (ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας) μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι γάλα φρέσκο, πλήρες
Για την κρέμα σοκολάτα
150 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
φλούδα από 1/2 ακέρωτο πορτοκάλι
1 γρ. αλάτι
150 γρ. κουβερτούρα 50% - 55% κακάο, λιωμένη
50 γρ. μέλι
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα πορτοκάλι
200 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί)
100 γρ. τυρί κρέμα light (τύπου Philadelphia)
150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
150 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα σοκολάτα: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη φλούδα πορτοκαλιού και το αλάτι σε μια κατσαρόλα την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Αφαιρούμε τη φλούδα και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
Ακουμπάμε ένα τετράγωνο τσέρκι σε μια πιατέλα. Βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα μισά από τα μπισκότα στο γάλα και τα αραδιάζουμε στο τσέρκι, κολλητά το ένα με το άλλο, ώστε να κάνουν μια βάση. Δεν αφήνουμε καθόλου κενά στη βάση· αν χρειαστεί, χρησιμοποιούμε και μερικά σπασμένα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα να γεμίσει το τσέρκι μέχρι τη μέση. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κρέμα πορτοκάλι
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε, με το σύρμα, στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε καλά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο. Καλύπτουμε τη σοκολατένια κρέμα με μία στρώση μπισκότα, που βουτάμε ένα-ένα στο γάλα. Βάζουμε την κρέμα πορτοκάλι σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και σχηματίζουμε ροζέτες ή γραμμές πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε τη δεύτερη στρώση μπισκότων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου