Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Κλημεντίνες γλυκό κουταλιού.....

Υλικά



1 κιλό μικρές κλημεντίνες, βιολογικές
1 κιλό ζάχαρη
γαρίφαλα άκοπα

το φλούδι 1 μεγάλου μανταρινιού, βιολογικού
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψημένα (αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τις κλημεντίνες σε νερό που κοχλάζει και τις βράζουμε 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λεκάνη με άφθονο κρύο νερό. Τις αφήνουμε 3 ώρες αλλάζοντας το νερό 2 - 3 φορές.
Βάζουμε τη ζάχαρη με 4 ποτήρια νερό να βράσει. Ξύνουμε από το φλούδι του μανταρινιού το άσπρο εσωτερικό του, όσο μπορούμε, με ένα κουτάλι. Κόβουμε το φλούδι ψιλά ψιλά «κουρελάκια» και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη. Αφαιρούμε τον ομφαλό από τις κλημεντίνες με μυτερό μαχαιράκι.

Οταν αρχίσει να δένει το σιρόπι, ρίχνουμε τις κλημεντίνες και τα γαρίφαλα. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει κανονικά το σιρόπι. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα, ένα εικοσιτετράωρο και τότε το ξαναβάζουμε στη φωτιά να «δέσει», γιατί θα έχουν αφήσει υγρά οι κλημεντίνες.
Χρειάζεται προσοχή για να «δέσει» πάλι το σιρόπι. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Αποσύρουμε ξανά το γλυκό και το αφήνουμε ένα εικοσιτετράωρο ακόμα γιατί είναι πιθανόν να αφήσουν κι άλλα υγρά τα φρούτα. «Δένουμε» τελικά το γλυκό και στο τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου