ΥΛΙΚΑ :
1 1/4 πακέτο πεννες,
500 γρ σάλτσα τύπου πουμαρο,
330 ml κρέμα γάλακτος + 330ml επιπλέον
1 πακετο τριμμενο γκουντα,
1 πακετο τριμμενο ρεγκατο,
1 πακετο τριμμενο κεφαλοτυρι,
πράσινη πιπεριά σε φετακια (όση θέλουμε) ,
πιπεριά Φλωρίνης φετακια (όση θέλουμε)
1 κανονική κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμενα,
100γρ μπέικον κομματάκια,
1/2 ποτηρακι λευκό κρασί,
λίγο λάδι, πιπέρι, αλάτι,
1/4 κουταλακι του γλυκού Μοσχοκάρυδο τριμμένο,
1 γεματη κουταλιτσα του γλυκου πάπρικα γλυκιά,
1/4 κουταλάκι κύμινο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τσιγαριζουμε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Αφού έχουν αρχίσει να μαραινονται, ρίχνουμε το μπέικον να τσιγαριστει. Έπειτα ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε 5′ να εξατμιστεί. Στη
συνέχεια βάζουμε τη σάλτσα, τη κρέμα γάλακτος και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγοβράζουμε για 15′. Αφού έχουμε βράσει τις πεννες, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τη σάλτσα, τα τριμμένα τυριά σε ποσότητα της αρεσκείας σας αν και καλό είναι να είναι μισή κούπα από το καθένα και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω λίγα τυριά και κρέμα γάλακτος. Ψηνουμε στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου