Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Χοιρινό μπούτι με πορτοκάλι και μουστάρδα...

Υλικά


Για το χοιρινό μπούτι

2 κιλά μπούτι χοιρινό
1½ κιλό πατάτες
1 κλαδάκι δεντρολίβανο

2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι

Για τη μαρινάδα

2 πορτοκάλια (ο χυμός τους)
1 λεμόνι (ο χυμός του)
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2-3 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. κρασί λευκό

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα όλα μαζί και μαρινάρουμε από βραδύς το μπούτι.
Δεν πετάμε την μαρινάδα, αλλά στραγγίζουμε το μπούτι.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το μπούτι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες σε γάστρα και από πάνω βάζουμε το μπούτι, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με την μαρινάδα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 2 ώρες και έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα για να ροδίσει.
Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε λίγο το κρέας σκεπασμένο για 15 λεπτά περίπου και μετά το σερβίρουμε σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου