Υλικα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη μισό κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
Για το γλάσσο:
50 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού γάλα
1 κουταλιά του γλυκού κακάο
Για την γέμιση:
200 γρ.βούτυρο μισό κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κακάο
Εκτέλεση
Για να κάνετε την γέμιση:Χτυπήστε το βούτυρο και το εβαπορέ,προσθέστε το κακάο σκόνη και ανακατέψτε καλά. Για να κάνετε το γλάσσο: Ανακατέψτε το βούτυρο,την ζάχαρη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κάπου κάπου. Για να κάνετε τη ζύμη: Χτυπήστε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, προσθέστε το γάλα εβαπορέ, την σόδα και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπήστε πάλι. Ρίξτε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατέψτε καλά. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί για κέικ και βουτυρώστε ελαφρά. Ψήστε τη ζύμη στους 180 °С. Όταν ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε τρεις ίσες σε πάχος στρώσεις. Απλώστε την γέμιση στις δυο από αυτές και απλώστε το γλάσσο στην τρίτη στρώση του κέικ. Τοποθετήστε την μια στρώση πάνω στην άλλη....
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη μισό κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
Για το γλάσσο:
50 γρ. βούτυρο
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές του γλυκού γάλα
1 κουταλιά του γλυκού κακάο
Για την γέμιση:
200 γρ.βούτυρο μισό κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά κακάο
Εκτέλεση
Για να κάνετε την γέμιση:Χτυπήστε το βούτυρο και το εβαπορέ,προσθέστε το κακάο σκόνη και ανακατέψτε καλά. Για να κάνετε το γλάσσο: Ανακατέψτε το βούτυρο,την ζάχαρη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κάπου κάπου. Για να κάνετε τη ζύμη: Χτυπήστε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, προσθέστε το γάλα εβαπορέ, την σόδα και την κρέμα γάλακτος.
Χτυπήστε πάλι. Ρίξτε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατέψτε καλά. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί για κέικ και βουτυρώστε ελαφρά. Ψήστε τη ζύμη στους 180 °С. Όταν ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε τρεις ίσες σε πάχος στρώσεις. Απλώστε την γέμιση στις δυο από αυτές και απλώστε το γλάσσο στην τρίτη στρώση του κέικ. Τοποθετήστε την μια στρώση πάνω στην άλλη....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου