Υλικα
15 μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος (κυλότο φιλέτο ή εσκαλόπ)
15 στικάκια γραβιέρα, κομμένα περίπου 2-3 εκ. πάχους
15 λεπτές λωρίδες προσούτο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλικομμένο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό από μοσχάρι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα κομμάτια κρέατος πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με έναν μπάτη με ίσια επιφάνεια (εξάρτημα για να ανοίγετε και να πλατύνετε το κρέας) χτυπήστε τα ώστε να γίνουν λεπτές φέτες . Αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές.
Απλώστε από πάνω στο κρέας μια φέτα προσούτο . Βάλτε ένα στίκ γραβιέρας και τον μαϊντανό στην πάνω άκρη οριζόντια. Τυλίξτε το κρέας από την άκρη που είναι η γέμιση μια φορά, μετά διπλώστε τα πλαϊνά προς τα μέσα και μετά συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να γίνει ρολό. Επαναλάβετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
Στη συνέχεια πάρτε ένα κομμάτι μαγειρικό σπάγκο 30 εκ περίπου και δέστε γερά και σταυρωτά κάθε ρολό, τελειώνοντας με διπλό κόμπο και κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν.
Ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάλτε τα ρολά και χαμηλώστε την φωτιά. Σοτάρετε τα γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν προσθέστε τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει τα ρολά κατά τα 2/3 . Αφήστε τον να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώστε την φωτιά, βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περιχύνοντας τα και γυρίζοντας τα συχνά.
Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, το σκόρδο τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι και 10 λεπτά πριν να τελειώσει το μαγείρεμα περιχύστε με το μείγμα τα ρολλά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει το κρέας και θα γλασαριστεί η σάλτσα.
Αφαιρέστε τον σπάγκο από τα ρολά και σερβίρετε
15 μοσχαρίσια κομμάτια κρέατος (κυλότο φιλέτο ή εσκαλόπ)
15 στικάκια γραβιέρα, κομμένα περίπου 2-3 εκ. πάχους
15 λεπτές λωρίδες προσούτο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλικομμένο
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό από μοσχάρι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα κομμάτια κρέατος πάνω σε ένα ξύλο κοπής και με έναν μπάτη με ίσια επιφάνεια (εξάρτημα για να ανοίγετε και να πλατύνετε το κρέας) χτυπήστε τα ώστε να γίνουν λεπτές φέτες . Αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές.
Απλώστε από πάνω στο κρέας μια φέτα προσούτο . Βάλτε ένα στίκ γραβιέρας και τον μαϊντανό στην πάνω άκρη οριζόντια. Τυλίξτε το κρέας από την άκρη που είναι η γέμιση μια φορά, μετά διπλώστε τα πλαϊνά προς τα μέσα και μετά συνεχίστε το τύλιγμα μέχρι να γίνει ρολό. Επαναλάβετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
Στη συνέχεια πάρτε ένα κομμάτι μαγειρικό σπάγκο 30 εκ περίπου και δέστε γερά και σταυρωτά κάθε ρολό, τελειώνοντας με διπλό κόμπο και κόβοντας τις άκρες που περισσεύουν.
Ρίξτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τοποθετήστε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο βάλτε τα ρολά και χαμηλώστε την φωτιά. Σοτάρετε τα γυρίζοντας τα με ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν.
Κατόπιν προσθέστε τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει τα ρολά κατά τα 2/3 . Αφήστε τον να πάρει μια βράση και μετά χαμηλώστε την φωτιά, βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσουν για 2 ώρες περιχύνοντας τα και γυρίζοντας τα συχνά.
Βάλτε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, το σκόρδο τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε τα με ένα πιρούνι και 10 λεπτά πριν να τελειώσει το μαγείρεμα περιχύστε με το μείγμα τα ρολλά. Με αυτόν τον τρόπο θα μαλακώσει το κρέας και θα γλασαριστεί η σάλτσα.
Αφαιρέστε τον σπάγκο από τα ρολά και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου