Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Η πιο αφράτη διπλή λουκανικόπιτα που έχετε δοκιμάσει...

ΥΛΙΚΑ

Περίπου 800 γρ αλεύρι
 250 ml γάλα
 250 ml νερό
 100 ml σπορέλαιο
 100 γρ μαργαρίνη
 1 αυγό

 1 φακελάκι μαγιά
 1 κουταλιά ζάχαρη
 Λίγο αλάτι
 Βρασμένα λουκάνικα
 Κασέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το νερό, το σπορέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη, το αυγό και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μισό περίπου αλεύρι.
Προσθέτουμε αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Όταν φουσκώσει την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε φύλλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
Την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα ανοίγουμε ελαφρώς.
Τοποθετούμε 2 λουκάνικα στο κέντρο και προαιρετικά βάζουμε λίγο κέτσαπ.
Απλώνουμε αρκετό τριμμένο κασέρι και κλείνουμε πολλή καλά ώστε να μην χυθεί.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα περνάμε με ζαχαρόνερο.
Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου