ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο
2 φλτζ ζάχαρη
4 αυγά
1 φλτζ γάλα
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
150 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ βούτυρο
2 φλτζ ζάχαρη
4 αυγά
1 φλτζ γάλα
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
150 γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.
Στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σε θερμοκρασία δωματίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου