Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Γαλατόπιτα χωρίς γλουτένη...

Υλικά


4 ποτηρια χλιαρο γαλα,
8 κουταλιες αλευρι χωρίς γλουτένη
4 κουταλιες ζαχαρη,
2 αυγα,
2 βανιλιες
ξυσμα λεμονιου,

2 κουταλιες βουτυρο ή μαργαρινη,
κανελα

Εκτέλεση

Ζεσταινουμε το γαλα και ριχνουμε το αλευρι.
Οταν πηξει το κατεβαζουμε απ τη φωτια και προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου, πορτοκαλιου και τη ζαχαρη και ανακατευουμε. Αφηνουμε το μιγμα να κρυωσει καλα και μετα ριχνουμε τα αυγα χτυπημενα. Ανακατευουμε πολυ καλα και αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι . Πασπαλιζουμε με λιγη ζαχαρη . Κοβουμε το βουτυρο σε μικρα κυβακια και το ριχνουμε πανω στο μιγμα

Ψηνουμε στους 220 για 30 περιπου λεπτα. Αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα για να σφιξει πριν την κοψουμε σε κομματια. Πασπαλιζουμε με κανελα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου