Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Κοτόπουλο αλά κρέμ με πράσο και πένες...

ΥΛΙΚΑ


2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο (κομμένα από το χασάπη)
1 πακέτο πένες μικρές
1 πακέτο κρέμα γάλακτος μικρή (light)
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο

ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο νερό για ακριβώς 10 λεπτά (al dente) ή 12 αν τα προτιμάμε πιο βρασμένα, έχοντας προσθέσει στο νερό αλάτι, πιπέρι και ένα κουτάλι ελαιόλαδο.
Εντωμεταξύ, πλένουμε καλά το φιλέτο κοτόπουλο, στραγγίζουμε και στον πάγκο εργασίας μας, ψιλοκόβουμε σε κυβάκια μεγάλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα υλικά μας που έχουμε από πριν ψιλοκόψει ή τρίψει με την ακόλουθη σειρά:
πρώτα το κρεμμύδι, μετά το σκόρδο και αφού καραμελώσουν ρίχνουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο και το πράσο.

Γυρίζουμε συνέχεια να αναμιχθούν τα υλικά και να αρχίσει να ασπρίζει το κοτόπουλο από όλες τις μεριές, ψήνοντας σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε για άλλα 10 λεπτά σβήνοντας ή με νερό ή με κάποιο κρασί. Όταν το κοτόπουλο έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για άλλα 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις πένες και ακολούθως προσθέτουμε όσες θέλουμε να σερβίρουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο αλά κρέμ, σωτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να πάνε παντού τα υλικά.
Σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο αλά κρέμ με τριμμένη παρμεζάνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου