ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες ή ολόκληρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πορτοκάλια
1-2 γαρύφαλλα
1 φλ.τσ. μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα 2 πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη φλούδα τους και βράζουμε σε 2-3 νερά να ξεπικρίσει, ενώ στη συνέχεια στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα να μαραθούν μαζί με τη φυτίνη. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα, το χυμό των δύο πορτοκαλιών, τη φλούδα και τις φέτες πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 μερίδες ή ολόκληρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πορτοκάλια
1-2 γαρύφαλλα
1 φλ.τσ. μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα 2 πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη φλούδα τους και βράζουμε σε 2-3 νερά να ξεπικρίσει, ενώ στη συνέχεια στραγγίζουμε.
Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα να μαραθούν μαζί με τη φυτίνη. Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλα, το χυμό των δύο πορτοκαλιών, τη φλούδα και τις φέτες πορτοκαλιού και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου