Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ φράουλας χωρίς ζάχαρη: Με μέλι και γιαούρτι η γεύση απογειώνεται....

Υλικά



300 γρ φράουλες καθαρισμένες, πλυμμένες και κομμένες σε κομμάτια
110 γρ βούτυρο αγελάδος
100 γρ μέλι
3 αυγά

2 κ.σούπας γιαούρτι
1/2 κ.γλυκού σόδα
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 χούφτες σταφίδες

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τις φράουλες.
Μεταφέρω το μίγμα σε μπολ και το αφήνω 5' να κρυώσει.
Ανακατεύοντας, προσθέτω το μέλι, ύστερα το γιαούρτι και τέλος τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς με το σύρμα.
Προσθέτω το αλάτι, τη σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder.

Ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα και τέλος προσθέτω τις σταφίδες.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζω το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα.
Ψήνω το κεικ για 45' με 60' αναλογα τον φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου