ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα σφυρίδα (εναλλακτικά φαγκρί ή μπακαλιάρο)
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
7 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 δαφνόφυλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας .
Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.
4 φιλέτα σφυρίδα (εναλλακτικά φαγκρί ή μπακαλιάρο)
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
7 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 δαφνόφυλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας .
Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου