Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Κοτόπουλο λεμονάτο με μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο...

ΥΛΙΚΑ


4 μπούτια κοτόπουλο ολόκληρα
1 κιλό πλευρώτους (καθαρισμένα και στραγγισμένα καλά)
Για το μαρινάρισμα του κοτόπουλου:
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας χυμός λεμόνι
1 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι
1 κ. σούπας ρίγανη

1 κ. σούπας μέλι
1 κ. σούπας μουστάρδα
1 κ. σούπας σόγια σως
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα των πλευρώτους:
40ml χυμός λεμόνι
100ml ελαιόλαδο

200ml ζωμός λαχανικών
1 κ.σούπας μουστάρδα
1 κ. σούπας πάπρικα
2 κ. σούπας σόγια σως
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 C.
Για τη σάλτσα των πλευρώτους παίρνουμε ένα βαθύ μπωλ και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας: το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, την πάπρικα, τη σόγια σως, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.Εκεί μέσα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε καλά να πιάσει η σάλτσα.
Στρώνουμε τα πλευρώτους σε ένα ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και αφήνουμε για λίγο.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για το άλειμμα του κοτόπουλου: το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη ρίγανη, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως και το αλατοπίπερο μαζί με τα μπούτια κοτόπουλο. Βάζουμε τα μπούτια πάνω από τα πλευρώτους και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει.
Ψήνουμε το φαγητό για άλλα 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια και να γίνει κάπως τραγανή η κρούστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου