Πεντανόστιμο και πολύ δημοφιλές Ελβετικό ρολό σοκολάτας
Συστατικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 80 γρ ζάχαρη
- 40 ml γάλα
- 40 ml σπορέλαιο
- 90 γρ αλεύρι
- 4 γρ μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ κακάο
- 2 βανίλιες
- Γέμιση
- 75 γρ σοκολάτα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 70 γρ άχνη ζάχαρη
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Αναμειγνύουμε μέχρι που να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί 42×30 εκατοστά.
- Την χτυπάμε ελαφρώς για να φύγει ο αέρας και ψήνουμε στους 170 βαθμούς γα 10 λεπτά.
- Κοσκινίζουμε λίγο κακάο σε αντικολλητικό χαρτί και πάνω του βάζουμε το ζεστό παντεσπάνι.
- Το τυλίγουμε με προσοχή και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε την σοκολάτα να λιώσει μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί και όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη ζάχαρη και την σοκολάτα.
- Ξετυλίγουμε το κρύο παντεσπάνι και απλώνουμε την κρύα κρέμα (την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 1-2 ώρες) σε όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου