Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο πουρέ πατάτας

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο πουρέ πατάτας


Ο τέλειος πουρές
1 κιλό πατάτες
2 λίτρα νερό για το βράσιμο
Λίγο αλάτι
200 γρ. γάλα
600 γρ. βούτυρο ανάλατο


Πλύνετε καλά τις πατάτες αλλά μην τις ξεφλουδίσετε. Βάλτε τις σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό, λίγο αλάτι και σιγοβράστε τις για 1 ώρα μέχρι να βράσουν τόσο ώστε να μη διαλύονται. Στη συνέχεια στραγγίξτε και ξεφλουδίστε τις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να παραμείνουν ζεστές.


Το επόμενο στάδιο, θέλει να βράσετε σε ένα φαρδύ τηγάνι, τη μισή ποσότητα από το γάλα και τη μισή ποσότητα από το βούτυρο της συνταγής. Λιώστε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μπλέντερ, αλλά προσοχή να μην το παρακάνετε και στραγγίξετε τη γλουτένη που περιέχουν. Ρίξτε τον πολτό μέσα στο βούτυρο και το γάλα που πρώτα θα έχετε ζεστάνει. Αν μάλιστα θέλετε, μπορείτε κατά τη διάρκεια της πολτοποίησης, να προσθέσετε μικρούς κύβους βουτύρου για να βοηθήσετε στην πολτοποίηση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου