Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Κατσικάκι φρικασέ με αντίδια και μαρούλια





Κατσικάκι φρικασέ με αντίδια και μαρούλια



Υλικά



  • για 4-5 άτομα
  • 1 κιλό κατσικίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό αντίδια
  • 2 μεγάλα μαρούλια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ - 3/4 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το αβγολέμονο
  • 2 αβγά
  • 1-1½ λεμόνι, χυμός
Καθαρίζουμε τα αντίδια και τα μαρούλια και τα ξεπλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να πάρουν μια βράση και να μαραθούν. Εντωμεταξύ πλένουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του κρέατος με χαρτί κουζίνας. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, αφού τα ψιλοκόψουμε, και μόλις σοταριστούν ξαναρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά. Σουρώνουμε τα χόρτα, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με το κατσικάκι για περίπου μισή ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας.


Οταν το φαγηρό είναι έτοιμο, ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το πηρούνι μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κροκους έναν-έναν και τον χυμό λεμονιού σιγά-σιγά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε επίσης ζουμί από το φαγητό μέχρι να ζεσταθεί αρκετά το αβγολέμονο. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε από τα χερούλια να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει ακόμα μια βράση, κατεβάζουμε και αφήνουμε το φρικασέ να σταθεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρουμε.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου