Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και κατίκι
υλικά
1 μελιτζάνα φλάσκια
50 γρ φέτα
2 κουταλιές κατίκι
6 ελιές
2-3 φύλλα βασιλικό
μαιντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Κόβετε τη μελιτζάνα σε 6 φέτες. Τις λαδώνετε, τις αλατοπιπερώνετε, τις βάζετε σ'ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Δε πρέπει να ξεροψηθούν γιατί δε θα μπορέσετε να τις κάνετε ρολό.
Βγάζετε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόβετε τον βασιλικό και το μαιντανό.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλάκι τα τυριά με τις ελιές και τα μυρωδικά.
Μοιράζετε το μίγμα στις 6 φέτες μελιτζάνες και ρολάρετε.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σ'ένα πιάτο και περιχύνετε με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και με λίγα μυρωδικά.
υλικά
1 μελιτζάνα φλάσκια
50 γρ φέτα
2 κουταλιές κατίκι
6 ελιές
2-3 φύλλα βασιλικό
μαιντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.
Κόβετε τη μελιτζάνα σε 6 φέτες. Τις λαδώνετε, τις αλατοπιπερώνετε, τις βάζετε σ'ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Δε πρέπει να ξεροψηθούν γιατί δε θα μπορέσετε να τις κάνετε ρολό.
Βγάζετε τα κουκούτσια απο τις ελιές και τις ψιλοκόβετε.
Ψιλοκόβετε τον βασιλικό και το μαιντανό.
Ανακατεύετε σ' ένα μπωλάκι τα τυριά με τις ελιές και τα μυρωδικά.
Μοιράζετε το μίγμα στις 6 φέτες μελιτζάνες και ρολάρετε.
Τοποθετείτε τα ρολάκια σ'ένα πιάτο και περιχύνετε με 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και με λίγα μυρωδικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου