ΥΛΙΚΑ
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
400γρ. αλεύρι
200γρ. ελιές εκπυρηνωμένες σε κομματάκια
200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά. Σταματ
λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα σας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη και το ρίχνετε λίγο λίγο σαν βροχή στο μείγμα των αβγών ανακατε
σπάτουλα. Μετά προσθέτετε τη γραβιέρα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τέλος τη φέτα.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε τη φόρμα σας και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175οC
λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ελέγχετε μετά τα 50 λεπτά βυθίζοντας στο κέντρο του ένα κα
σουβλάκι ή μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Ξεφουρνίζετε το αλμυρό κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα κι αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
400γρ. αλεύρι
200γρ. ελιές εκπυρηνωμένες σε κομματάκια
200γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα τρίμμα
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα το κρεμμύδι και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά. Σταματ
λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μείγμα σας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη και το ρίχνετε λίγο λίγο σαν βροχή στο μείγμα των αβγών ανακατε
σπάτουλα. Μετά προσθέτετε τη γραβιέρα, τις ελιές, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τέλος τη φέτα.
Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε τη φόρμα σας και μεταφέρετε εκεί το μείγμα. Το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 175οC
λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ελέγχετε μετά τα 50 λεπτά βυθίζοντας στο κέντρο του ένα κα
σουβλάκι ή μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.
Ξεφουρνίζετε το αλμυρό κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα κι αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου